HVORFOR EL-SYKKEL?

En elektrisk sykkel er en tråsykkel med elektrisk hjelpemotor. I dag er el-sykler et svært KOMFORTABELt, effektivt og ikke minst morsomt fremkomstmiddel. 

El-sykler har tatt store steg de siste årene og blitt svært populært. De har fått bedre design, utvidet batteritid og redusert vekt. Motoren som syklene er utstyrt med er en hjelpemotor som bare kobles inn når pedalene brukes. Dette gjør at den er fritatt alle avgifter og krever ingen tillatelse for å operere. 

Med el-sykkel mellom beina sparer du både tid og miljø!

ELEKTRISKE FORDELER

EN El-sykKEL har FLERFOLDIGE gode egenskaper; sporty, men avslappende. DRIFTSBILLIG og miljøvennlig. GLED DEG TIL EN NY, ELEKTRISK HVERDAG.

Den elektriske motoren gir god avlastning i tråkket. Dette gjør at belastningen på knær og andre ledd reduseres, og du kan oppnå jevnere energibruk og tilbakelegge lengre avstander uten strev. Selv om sykkelen er lastet med baggasje eller tilkoblet henger vil sykkelturen kreve lite energi. El-sykkelen er støyfri og uten forurensning, og i tillegg svært billig i drift. Dette gjør el-sykkel til et supert alternativ til bil på daglige eller mindre turer.

BATTERI - VERDT Å VITE

BATTERIKAPASITET OG REKKEVIDDE AVGJØRES AV MENGDEN LAGRET ENERGI. MER BETYR LENGRE.

Det er flere faktorer som kan påvirke rekkevidden på batteriet, som f.eks. lufttemperatur, hvor mye du hjelper motoren, og om det er flatt eller kupert terreng. Sett bort fra eksterne variabler, bestemmes rekkevidden ut fra batteriets kapasitet til å lagre energi. Dette er oppgitt i watt-timer (Wh). Kort sagt vil et høyere antall watt-timer gi lengre rekkevidde på batteriet. 

Vi hjelper gjerne med å finne riktig batteri for deg!

ULIKE MOTORTYPER

Motoren er den viktigste komponenten en el-sykkel. HER FINNES Det I hovedsak tre motortyper: 
  • Forhjulsdrift - Motoren sitter i navet foran på sykkelen og drar deg framover.
  • Bakhjulsdrift - Motoren sitter i baknavet på sykkelen og skyver deg framover
  • Senterdrift - Motoren sitter midt på sykkelen og gir et jevnere driv, og vektbalansen er bedre fordelt.

 
Spør oss om hvilken motortype som passer best for deg og ditt bruk!